Мобилно меню

3.6666666666667 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (3 Votes)

22047Смисълът на брака в съвременното общество ще е главната тема на предаването „Вяра и общество” по БНТ от 17 ч.

В криза ли е бракът? Защо все повече млади хора у нас предпочитат да живеят без брак? Пред какви изпитания е изправено съвременното семейство и дали те са следствие от разпада на християнските ценности? На тези и други въпроси ще отговарят събеседниците в студиото, които са представители на различни християнски деноминации. Темата е провокирана от предстоящата Световна седмица на брака. Гости в предаването ще бъдат: Михаела Джоргова – председател на Асоциация „Общество и ценности” и координатор на Седмицата на брака в България, богословът Димитрина Опренова от Евангелската църква, богословът Богдан Паташев от Римокатолическата екзархия и православният свещеник Сава Кокудев.

Въпроси и мнения можете да изпращате на страницата във фейсбук „Вяра и общество”, на електронния адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg.

Другите теми, включени в предаването са:

  • За истинското и  родолюбиво дарителство, без личен интерес и шумен PR – как брокер от Дупница възстановява и съхранява старинни храмове.
  • „От 25-ия час до вечния час” – духовната автобиография на писателя свещеник К. Вирджил Георгиу, който разказва за отговорността на духовното служение. Книгата ще представи Тони Николов.
  • В навечерието на Задушница ще научим повече за молитвите за починалите.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9dfpr 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...
Имало един човек, който ядял много и все бил гладен, и друг, който се задоволявал с малко ядене. Този, който ядял много и все бил гладен, получил по-голяма награда от оня, който се задоволявал с малко ядене.
Apophthegmata Patrum