Мобилно меню

3.962962962963 1 1 1 1 1 Rating 3.96 (27 Votes)
Знеполски епископ НиколайСлово произнесено от Негово Преосвещенство Знеполски еп. Николай на молебена за медиците ни в Либия. 23 октомври в Митрополитски катедрален храм "Св. Неделя".

Нека всички, които могат да защитят драгоценния Божи дар – живота на нашите многострадални съотечественици да изпълнят с чест своя хуманен дълг, за да възтържествува божествената правда и милосърдие.


“Аз съм пътят и истината и животът” (Йоан 14:6)

Възлюбени братя и сестри,
Това са думите на небесния Учител. Истината е нужна на света. Истината е една от естествените и съществени потребности на човешкия дух. Божественото откровение говори в дълбок смисъл, че Словото Божие, или истината Божия, е хляб на живота.

“И ще познаете истината и истината ще ви направи свободни” (Йоан 8:32) – казва Господ Иисус Христос.
Какво търси съдията в закона и в съдебното дело? – Истината. Един е всеразрешаващият закон – премъдростта Божия; един е верният и истински свидетел – всеведението Божие; един е постоянният ходатай – милосърдието Божие.

Днес отправихме молитва към Всеблагия Бог за спасяването на българските медицински служители в Либия от тъмничното заключение и благополучното им завръщане в Родината, защото “невъзможното за човеците е възможно за Бога” (Лука. 18:27). 

С молитва призовахме Всемилостивият Владика да внуши на съдиите благи намерения и справедлив разум, за да вземат правилно решение, чрез което истината да тържествува.

“Надеждата не посрамя” (Рим. 5:5), съветва светият апостол. Нека всички, които могат да защитят драгоценния Божи дар – живота на нашите многострадални съотечественици да изпълнят с чест своя хуманен дълг, за да възтържествува божествената правда и милосърдие. Амин

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/c6 

Разпространяване на статията:

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...

Това е удивителен духовен закон: започваш да даваш това, от което сам се нуждаеш, и веднага получаваш същото двойно и тройно.

 

    Игумен Нектарий (Морозов)