Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Fish Fillet Recipe Shakshuka Style 7Специално за Постник-а на Двери йером. Пимен, игумен на Германския манастир (метох на Зографския манастир), разкри някои от начините, по които той приготвя риба. О. Пимен припомня, че трябва да се вземе под внимание, дали рибата е речна или морска. Първата има по-фино месо. Ако рибата има много кости, е най-добре да се пържи. Попчето е хубаво пържено, пъстървата – също, защото е суха. Скумрията печена става най-добре. Шаранът е най-вкусен пържен, а не пълнен и печен на фурна. 

О. Пимен сподели и една своя рецепта за паламуд плакия.

Запържва се по-голямо количество кромид лук и домати. Разстилат се в тава. Паламудът се реже на шайби и се слага върху лука и доматите. Поръсва се с черен пипер и риган. Запича се за 30 мин. Паламудът се опича бързо. Доматите обаче трябва да са обработени - или консервирани, или, ако са пресни, предварително да са задушени.

Отец Пимен се затруднява да даде точни количества за рецептата, защото на Света гора, където е готвил години наред, обикновено е приготвял храна за не по-малко от 50 човека и количествата са различни от домашните. 

Снимка: www.themediterraneandish.com


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/udfkw 

Разпространяване на статията: