Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (55 Votes)

5025Румънската архиепископия на Долен Дунав осигурява 3 500 ученически чанти с пособия за деца от окръзите Галац и Браила за началото на учебната година. Социално-благотворителната акция е част от Програмата „Христос в училище“ и има за цел да подпомогне деца с ограничени материални възможности. Всяка чанта е оборудвана с тетрадки, моливи, химикалки, флумастери, маркери и линийки.

Две трети от училищните раници вече са раздадени в енориите в Браила, Галац, Никорещ и Текучи. Общата стойност на помощта възлиза на 315 000 леи (125 000 лв.). Сумата е покрита пропорционално, както следва: 60% от Епархийския център в Галац, 30% – от енориите в епархията и 10% – от други църковни източници.

905Помощта, предоставяна от архиепископията на Долен Дунав всяка година на ученици, е от истинска помощ за семейства с няколко деца и с несигурно финансово положение, защото те успяват да се впишат в нормалния училищен живот, като получават необходимото за нов и добър старт на учебната година.

Screenshot 2023 09 07 225411Подобни инициативи за началото на учебната година има и в други епархии в страната. Център „Възкресение“ на епископията в Балти набави раници с ученически пособия за деца-бежанци от Украйна, както и за многодетни семейства. Местният епископ Антоний лично връчи училищните раници на децата.

Такава кампания под мотото "Заедно на училище" се организира за поредна година и в България от енорията към храм "Рождество Христово" в София. Повече за българската инициатива, която разчита на доброволни дарения, можете да прочетете тук.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/dw8d3 

Разпространяване на статията: