Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (9 Votes)

Screenshot 2023 03 16 223753Председателят на Сдружението на църковните певци от област Атика Илия Редиадис-Тумбас е починал на 14 март след дълга битка с неизлечима болест. Той беше високо образован църковен певец и преподавател. Ще бъде запомнен с изключителния си професионализъм и колегиалност. Опелото му ще се отслужи в събота, 18 март, от 11:30 ч. в църквата „Св. Пантелеймон“ на ул. „Ахарнон“, където покойният пя до последно, а погребението му ще бъде на Първото гробище на Атина.

Илия Редиадис-Тумбас е роден в Атина през 1967 г. Завършва Богословския факултет на Атинския Каподистриев университет, а след това специализира църковна музика и пеене. Получава научна квалификация, като същевременно прилага наученото в храмовете на гръцката столица. Сред учителите му са Апостол Валиндрас, Евангел Джелас, Спиридон Перистерис и др. Много от днешните певци в Гърция са негови ученици. Публикувал е научни книги и статии в областта на църковната музика. Участвал е в много международни прояви, включително в България. От 2016 г. той пое задълженията на председател на Сдружението на църковните певци от област Атика.

Нека Бог да прости и приеме в Отеческите Си обятия Своя раб Илия, който цял живот от сърце и душа Го възпяваше непрестанно!


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/dad8f 

Разпространяване на статията: