Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (12 Votes)

20221120 112004С благодарност към Бога споделяме, че в два последователни дни, 19 и 20 ноември т. г., българите от Женева и градовете край Женевското езеро се събрахме на св. Литургия, съответно в гр. Веве и в гр. Женева. За целта от Берлин отново пристигна при нас о. Юлиян Ангелов.

Във Веве в събота за радост на всички беше кръстен малкият Гълъбин, като членовете на цялото му семейство бяха пристигнали от всички точки на света, за да присъстват на свещеното събитие.

В неделя преди Въведение Богородично храмът в Женева пак събра богомолците и за радост на всички ни – а особено на свещеника и на настоятелство – на богослуженията вече редовно идват и семействата с деца.

20221120 100751Прочувствено беше словото на о. Юлиян на темата за користолюбието, защото, както изтъкна проповедникът, животът на човека не се състои в това да преумножава имотите си, а да опази и спаси душата си. Той накара всички присъстващи да се замислим по-дълбоко за спасението на нашите души.

Песнопенията както винаги бяха вдъхновено изпълнени от нашия църковен хор, воден от диригента Станислава Нанкова.

Църковното настоятелство и членовете на общината отново  благодарят на о. Юлиян Ангелов за безпределната отдаденост и бащина грижа за всички миряни, защото вярваме в думите на Спасителя, че където са двама или трима, събрани в Негово име, там е и Той посред тях.

Рождествените богослужениия с подаръци за децата с Божия помощ ще се отслужат на 17 декември във Веве и на 18 декември в Женева от Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний.

Очакваме ви, за да споделим радостта от Христовото Рождество!


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/dpyf9 

Разпространяване на статията: