Мобилно меню

4.9806763285024 1 1 1 1 1 Rating 4.98 (207 Votes)

843Архиепископът на Атина Йероним отправи призив към всички духовници в страната да бъдат близо до всеки един човек, защото без това служението им се обезсмисля. В словото си днес след тържествената служба в църквата „Успение на Пресвета Богородица – Хрисоспилиотиса“ той каза:

„Ако Църквата, архиепископът, епископите и свещениците не са загрижени за всеки един човек, тогава те нямат цел в живота си“. И добави: „Църквата и свещениците ги има, защото има хора с трудности и проблеми в живота, и заради това Бог ни е призовал да станем съработници“.

„Когато Бог се навежда към раната на всеки човек, към всеки проблем, към всяка трудност, дори когато среща отрицание, ние нямаме право да следваме друг път и да вървим в друга посока. За това сме призвани всички клирици, било то архиепископи, епископи или свещеници – да бъдем служители на човека“.

Предстоятелят на Гръцката църква смята, че днешното лекарство за справяне с нарастващите трудности на  обществото е сътрудничеството: „В нашата страна е необходимо да забравим за различията и да ги поставим на втори план, а на първо място трябва да застане сътрудничеството. Църквата трябва да даде пример и тук. Свещениците трябва да си сътрудничат с народа, архиереите – помежду си и с народа, за да може народът да го предаде на политиците и на всички около нас, които се борят за тази страна. За да разберат всички, че това е най-доброто лекарство, и да се стремим към сътрудничество, съвместен живот и разбирателство“.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8cpf8 

Разпространяване на статията: