Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
1_143.jpgВашингтонската организация "Молитва на бензиностанцията" настоява да бъде призната ролята й за неотдавнашното намаление на цените на бензина. Организатор е 59-годишният Роки Туаймън, известен с участието си в различни обществени кампании в САЩ. Първите молитвени събрания пред бензиностанциите започнаха през месец април т.г. Оттогава продажната цена на бензина в Щатите падна с 20 цента за галон (от 4 на 3,8 долара). "Няма към кого друг да се обърнем, освен към Бога. - заяви Роки Туаймън в интервю пред BBC. - Тези проблеми трябва да поставим на Бога, а не на човека".
В първото молитвено събрание пред бензиностанция на Shell участвали адвентисти от град Петуорта. След това подобни молитви се организирали и пред други бензиностанции в страната.

"Ние отидохме в щата Алабама, Хантсуил. И когато завършихме молитвата, собствениците моментално намалиха цената на бензина. И в Мисури също имахме значителен успех", твърди той.

Неотдавна последователите на Гари Туаймън се върнали на първото място на тяхната акция, за да празнуват успеха си. Те даже променили думите на популярната религиозна песен "Ние ще преодолеем..." в "Ние ще намалим цените на бензина". "Войните на молитвата" са скептично настроени към твърденията, че цените на бензина са се повлияли от други фактори на пазара. Но признават, че освен молитвата са необходими и други неща - като промени в навиците за пътуване, за да се икономисват бензин и други разходи.

Благовест инфо

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/333pd 

Разпространяване на статията: