Мобилно меню

4.9540229885057 1 1 1 1 1 Rating 4.95 (87 Votes)

48 nНа 2 март 2022 г. Вселенският патриарх Вартоломей прие на официална среща в патриаршеския кабинет във Фенер, Истанбул, Русенския митрополит Наум, дошъл, за да поднесе от името на Българската православна църква дар от два литра розово масло, предназначено за предстоящото мироварене на Константинополската патриаршия, което ще се освети на Велики четвъртък.

Митр. Наум поздрави патр. Вартоломей и с неговия осемдесет и втори рожден ден (29 февруари 1940 г.), пожелавайки му здраве, дългоденствие и все така мъдро и боговдъхновено да ръководи делата на църквата-майка Константинополската патриаршия. Патриархът благодари на българския архиерей за братолюбезното отношение и подареното му розово масло, което по традиция се изпраща от Българската православна църква за всяко мироварене на Константинополската патриаршия, олицетворявайки по този начин единството на св. Православие.

Патр. Вартоломей и митр. Наум обсъдиха със загриженост войната на Русия срещу Украйна, жертва на която са много невинни хора, оставайки с надеждата за бързо намиране на мирен изход от създалата се ситуация.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8qhqu 

Разпространяване на статията: