Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)

mitropolitis kosmas 960x640Етолийският митрополит Козма, който беше хоспитализиран и интубиран на 2 декември в атинската болница „Евангелизмос“, е получил инсулт. Според лекуващите го лекари инсултът е бил масивен и пораженията върху мозъка са тежки и необратими. В момента той е в изкуствена кома. Дори и да оцелее, няма да бъде в състояние да се върне към служебните си задължения, заявиха лекарите.

Преди два дни митрополитът е бил подложен на трахеостомия, към която се пристъпва след едномесечно интубиране, според медицинския протокол. Тогава лекарският екип беше обнадежден, като каза, че състоянието на митрополита е „стабилно, но все още критично“, а кислородното насищане се подобрява.

Седемдесет и шестгодишният митр. Козма се разболя на 18 ноември и първоначално се лекуваше в дома си с леки симтпоми. Състоянието му обаче рязко се влоши, като той първоначално отказа хоспитализация. Впоследствие такава все пак се наложи и митрополитът беше прехвърлен от местната болница в Агринио (в западната част на Гърция) към специализираната болница за лечение на COVID-19 „Евангелизмос“ („Благовещение“) в Атина. Сестра му също беше хоспитализирана в болницата в Агрино, където почина преди седмица.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8hqxh 

Разпространяване на статията: