Мобилно меню

4.8518518518519 1 1 1 1 1 Rating 4.85 (27 Votes)

р4С благословението на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний в Рим се проведе седмица, посветена на св. Йоан Рилски Чудотворец.

На 15 октомври в църквата „Санта Барбара“ в Колеферо с празнична вечерня и благодарствен молебен за рождения ден на Негово Светейшество патриарх Неофит започнаха празненствата, свързани с паметта на св. Йоан Рилски Чудотворец. В богослужението, извършено от доц. д-р о. Иван Иванов, взеха участие настоятелите на БПЦО „Св. Седмочисленици“ в Рим и техните семейства.

р8На 16 октомври с божествена св. Литургия българите в Нетуно и Анцио отбелязаха предпразненството на празника на св. Йоан Рилски Чудотворец.

На 17 октомври в древния храм „Сан Паоло ала Регола“ в Рим беше отслужена св. Литургия от о. Иван Иванов, енорийски свещеник на църковната ни община в италианската столица. На богослужението се събраха вярващи от Рим, Анцио, Нетуно и Колеферо.

р9След това в храма се проведе кръгла маса на тема: „Св. Йоан Рилски Чудотворец – образ на утешение и духовно съвършенство“. Във форума взеха участие о. Иван, Богдан Паташев, посланик на Република България при Светия Престол и монс. Яромир Задрапа от Папския съвет за  насърчаване на християнското единство, както и българи, пребиваващи в италианската столица. Това беше кулминацията от честванията и богослужения във Вечния град, посветени на делото на св. Йоан Рилски.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/88cq4 

Разпространяване на статията: