Мобилно меню

4.9047619047619 1 1 1 1 1 Rating 4.90 (21 Votes)

1 2021 9 19 GenevaПравославните българи в разсеяние жадуваме за общуване със свещеник и за участие в св. Литургия, защото това са незабравими и благодатни преживявания. По обективни причини това ни се удава рядко, но затова пък го изживяваме с възторг и умиление.

Така беше и в тази неделя, когато за пръв път след летните месеци имахме св. Литургия в Женева.

С благословението на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний на 19 септември в храма „Temple de la Madeleine“ в Женева беше отслужена св. Литургия. Богослужението извърши ставрофорен иконом Юлиян Ангелов, председател на катедралния храм „Св. цар Борис“ в гр. Берлин, който обгрижва духовно и българската диаспора в Конфедерация Швейцария.

В богослужбата участие взеха десетки миряни от Женева, Лозана и близка Франция. Те изпитаха духовна радост отново да приемат св. евхаристийни дарове – Тялото и Кръвта на нашия Господ Иисус Христос. Сред тях бяха и много деца, които също взеха св. Причастие.

2 2021 9 19 GenevaСъс своята проповед, посветена на християнските празници през летните месеци, о. Юлиян стопли душите и сърцата на миряните. Вдъхновено изпълнените песнопения на църковния хор, ръководен от диригентката Станислава Нанкова, допринесоха също за духовния празник.

Църковното настоятелство отправя благодарности към домакините на „Temple de la Madeleine“ в Женева – немско говорящата протестантска църква към EPG, Paroisse réformée suisse-allemande за възможността всяка трета неделя от месеца да се провеждат служби, както и за предоставянето на БПЦО „Рождество Богородично“ в Женева на обособено кътче в храма.

Също така църковното настоятелство и членовете на общината отправят най-сърдечни и топли благодарности към о. Юлиян Ангелов за отделеното време, молитвите, духовната подкрепа и укрепването на Христовата вяра във всички нас.

Следващата св. Литургия в Женева ще се състои на 17 октомври т. г. Въпреки голямата си заетост о. Юлиян ще положи всички усилия да имаме два пъти месечно св. Литургия, а ако е воля Божия, скоро се надяваме да имаме и четири пъти месечно, за да можем да водим редовен богослужебен живот.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8wxak 

Разпространяване на статията: