Мобилно меню

4.8505747126437 1 1 1 1 1 Rating 4.85 (87 Votes)

2021 07 22 2339Брошура, озаглавена „Към народа“, издание на Гръцката църква, дава отговори на въпроси, свързани с пандемията и имунизацията срещу COVID-19. „Християните питат за ваксината и нашите лекари отговарят“ се казва в подзаглавието на изданието, което се разпространява безплатно в православните храмове. Целта му е да отговори на актуални въпроси, като този дали създадените досега ваксини предпазват от новия щам „Делта“, както и да разсее митовете и конспиративните теории, които се появяват в публичното пространство и се разпространяват и сред вярващите хора.

Брошурата е подготвена съвместно от Гръцката църква и медицински специалисти. Въпросите, засегнати в нея, са били поставени на заседанието на постоянния Св. Синод на Гръцката църква, провело се на 13 юли. На него са присъствали министърът на здравеопазването на Гърция Василий Кикиляс и проф. Сотирий Цьодрас, който оглавяваше гръцката институция за борба с пандемията (тук).

На това заседание Гръцкият архиепископ Йероним и членовете на Св. Синод са поставили пред медиците много въпроси за хода на пандемията и за използването на ваксините срещу COVID-19, като са изразили притесненията на духовенството и миряните.

В брошурата се посочва, че ваксините не съдържат „ембрионални клетки“, чрез тях не се постига „контрол на личността“ на индивида, те не съдържат нито „магнетизъм“, нито наночастици, нито имат „чип“; разясняват се разликите между РНК-ваксината и „традиционните ваксини“. В брошурата се отбелязва, че Църквата „говори на чедата си на езика на отговорността, истината и любовта“, както и че „Църквата се доверява на научната общност на лекарите, която денем и нощем се бори за освобождаването на хората от смъртоносната пандемия“.

„Благодарение на божественото просветление и на големите усилия на учените-изследователи човечеството вече разполага с ваксина, чрез която да се противопостави на разпространението на пандемията“, се казва в изданието на Св. Синод на Гърцката църква.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8xkwd 

Разпространяване на статията: