Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (12 Votes)

234322На 11 януари, събота, сънародниците ни от Българската православна църковна община „Св. Теодосий Търновски“ в Кьолн и Бон (Германия) и от околните градове и селища се събраха заедно в гръцкия православен храм „Рождение на св. Йоан Кръстител“ в гр. Брюл, за да честват Богоявление.

С благословението на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний св. Литургия и велик Богоявленски водосвет отслужи ставроф. ик. Юлиян Ангелов. С апостолско вдъхновение той пристигна в ранни зори от Берлин, за да зарадва енориашите на църковната ни община с възможността да прославят Бога.

Радостта за кьолнската енория беше двойна: по Божие благоволение Литургията беше огласяна от българо-немски камерен хор „Мирта“ под ръководството на Стефан Драгнев и Радостина Михова. Талантливите българи, които живеят и работят в Бон, основават хор „Мирта“ през 2019 г. с цел да популяризират многогласната, богата и дълбока православна музика.

Красивите песнопения вдъхновиха и предразположиха всички присъстващи на богослужбата енориаши молитвено и с благоговение да участват в отслужената св. Литургия.

234322

В своята проповед о. Юлиян разясни и прочетения евангелски текст. Към св. Причастие след надлежна подготовка и изповед пристъпиха мнозина, а след това беше отслужен велик Богоявленски водосвет.

Празникът завърши с братска трапеза и приятни разговори на цялата общност, обединена от любовта в Господ Иисус Христос.

Заслужава да се отбележи, че сънародниците бяхме много насърчени от участието на православния хор „Мирта“, който за втори път идва на наше богослужение в Брюл. И по време на братската среща след богослужението сред най-важните въпроси, които се обсъждаха, беше и добрата ни надежда, че това няма да е последното им молитвено участие в храма ни.

234322


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uqwq6 

Разпространяване на статията: