Мобилно меню

4.8666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.87 (120 Votes)

pic 248ee56ca58a61984503ba1e2c95dc5dНа заседание на Съвета при президента на Руската федерация за реализация на държавната политика за защита на семейството и децата, ръководителят на Сметната палата Алексей Кудрин заяви, че Русия изостава от САЩ и ЕС не само в икономиката, но и в развитието на духовните ценности. „По отношение на духовните ценности, запазването на семейните традиции ние все още не сме лидери, трябва да се стремим да станем такива, да станем пример“. Като доказателство той приведе високите показатели за детска смъртност, детска бедност, аборти и разводи.

„Цифрите са тревожни: детската смъртност в Русия е пет деца на 1000 родени, но в Европейския съюз са три, а във Финландия 1.7. За съжаление обаче станахме лидери в друго печално явление: на 100 брака – 63 развода, в Швеция са 48, а в Германия са 38 например. Неблагоприятна е ситуацията и при абортите на 1000 родени деца – ние изпреварваме САЩ два пъти, а Германия повече от два пъти“, цитира изказването „РИА Новости“. Кудрин заяви, че детската бедност в страната от 2013 до 2016 г. се е увеличила от 19 на 26%. Той добави, че с населението трябва да се провежда не само патриотично възпитание, но дълбоко да се изучи историята на репресиите в Русия. „Трябва да се разбере защо в страна с високи идеали е било възможно стотици хиляди, милиони хора да пострадат, имайки нашите ценности и традиции. За да не се повтори това“.

Изнесените данни се коментират и в църковните среди. Сергей Чапнин, бивш гл. редактор на Журнал Московской патриархии, коментира в своя блог разминаването между реалността и кампанията за пропагандата за Русия като „крепител на традиционните ценности“ срещу „морално разложения Запад“. „Боя се, че така се разкрива държавна тайна, която свято пазеха и държавните чиновници, и църковните йерарси. Само засекретявайки данните за абортите, разводите, смъртността и бедността в Русия, може така пламенно и вдъхновено да проповядваш по целия свят традиционните ценности. Другият вариант е пропагандистка лъжа. Всичко знаеш, всичко разбираш, но лъжеш за „традиционните ценности“ в очите“.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/u44c8 

Разпространяване на статията: