Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
1_18.jpgКралство Йордания винаги се е считало за един оазис сред голямото арабско море, където християните могат да разчитат на нормално отношение и зачитане правата им от официалните власти. За съжаление, последните събития показват, че нещата и там се променят в отрицателна посока. Истински новомъченически подвиг извършва всеки, който се осмели да отхвърли исляма и приеме християнството в арабските държави. Това за сетен път се потвърждава в поредния случай на новообърнал се към Христа бивш мюсюлманин, този път в Йордания.

Голяма е вероятността Мохамед Аббад да загуби децата си и бракът му да бъде анулиран от съда заради обвинението, че се е отрекъл от исляма и е приел християнството. Четиридесетгодишният йорданец Мохамед Аббад беше принуден преди месец да избяга от Йордания, след като той и 10-годишният му син бяха нападнати в дома си от разбеснели се мюсюлмани, сред които и много роднини. Лично собственият му баща заведе срещу него дело в съда по обвинение в отстъпничество от исляма.

„Аз нямам никакви шансове за успех в това съдебно дело, ако потвърдя, че съм изоставил исляма и съм приел християнството”, заяви Аббад от убежището си в съседна страна. „Съдът ще обяви моя брак за нищожен и аз ще бъда лишен от децата си. Също така ще остана без лична карта и паспорт и цялото ми имущество ще бъде конфискувано”, добави още Аббад, като се позова на решението на подобен съдебен казус от близкото минало в Йордания.

В края на 2004 г. бивш мюсюлманин, който се обърна към християнството, беше принуден нелегално да избяга със семейството си, за да избегне присъдата на шариатския съд в Амман, където съдията Сюлейман Абу Яхия го лиши от всичките му граждански права, от съпругата му и децата му, както и от собствеността му в Йордания.

Compass direct и др.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33phy 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]