Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
copts.jpgВчера беше разпространена декларация на ислямската радикалната групировка „Последователи на Моххамед”. В декларацията накратко се казва, че след като техният възлюбен пророк Моххамед е бил многократно обиждан от „свинете в Дания и други държава, ние решихме да отвърнем с удар върху всичко християнско в Египет”. Също така се подчертава, че членовете на организацията няма да позволят повече християните да издигат нито глас, нито кръстовете си, нито да извършват богослуженията си в ислямската държава Египет.

„Ние ще разрушим всички кръстове на неверниците кръстопоклонници”, се казва още в декларацията, като по този повод предупреждават всички мюсюлмани да стоят настрана от църквите в Египет по време на предстоящото честване на най-светлия християнски празник – Христовото възкресение, „за да не бъдат наранени по погрешка”.

Интересен момент в тази декларация е твърдението, че християните „няма да бъдат убивани и тяхната кръв няма да бъде проливана”, а просто мюсюлманите ще изпълнят заповедта на Аллах за наказание на езичниците. В случая обаче явно не става въпрос за налагане на данък джизие, защото когато се налага такъв данък, на християните се позволява да практикуват вярата си. Остават две възможности или на принудително обръщане към исляма, или в случай на отказ смърт.

Отправено е също предупреждение към мюсюлманите да не се опитват по никакъв начин да помагат или да защитават неверниците, защото ще бъдат третирани по-същия начин като християните.

Въпреки репресиите и гоненията обаче всяка година в света над шест милиона мюсюлмани се обръщат към християнството.

По Аl-Insan al-JadidКратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33phu 

Разпространяване на статията: