Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
1_13.jpgГлавата на римокатолическата църква папа Бенедикт ХVІ заяви, че “дълбоко се срамува“ от свещениците забъркани в педофилски скандали. Това изказване папата направи на борда на самолета, с който пътува за Вашингтон. “Ние дълбоко се срамуваме“, каза папата на журналисти. “Църквата ще направи всичко възможно да излекува раните причинени от поповете педофили“, добави той и увери, че “подобни случки няма да се повторят“. “Педофилията въобще не е съвместима със духовната задача. Подобре да се има добри свещеници вместо да се има много“, добави още папата. Това е първото посещение на Бенедикт ХVІ в САЩ. Американците вярващи от своя страна очакват силно слово по отношение на педофилския скандал в който са замесени някой свещеници довели до дълбока криза американската църква. Тези скандали струват на църквата повече от 3 милиарда долара обезщетение за жертвите.
Джордж Буш ще посрещне главата на Римокатолическата църква на специална церемония в Белия дом утре, когато папата навършва 81 години. Очаква да бъде приветстван от над 12 хил. души - повече, отколкото при посещението на британската кралица през май миналата година. Папа Бенедикт XVI ще отслужи меса на бейзболния стадион “Нешънълс парк“ във Вашингтон, а в неделя на “Янки стейдиъм“ в Ню Йорк. В петък той ще произнесе пред общото събрание на ООН в Ню Йорк реч, фокусирана върху темата за правата на човека и свещената същност на човешкия живот, а в неделя ще посети т.нар. кота нула, където се намираха двете кули на Световния търговски център, разрушени при атентатите от 11 септември 2001 г.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33pdy 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]