Мобилно меню

4.5 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (8 Votes)
170.jpgПолитическата партия „Християнско демократично движение” е започнала да събира подписи за провъзгласяването на православието като официална държавна религия в Грузия.

По думите на един от членовете на партията Георгий Ахвледиани пред агенция Пирвели, събирането на подписи е започнало в района на Ферия, от автономната република  Аджария, където се намира лидерът на партията Георгий Таргамадзе.  Районът отстои на около 15-20 километра от Батуми и стана наскоро известен със сблъсъците между полицията и местното население, които бяха възмутени от политическото решение на грузинския президент да бъде разрушен почти напълно завършеният монументален нов храм "Св. Троица". Въпреки протестите храмът беше разрушен.

За да бъде внесено за обсъждане подобно предложение и направени съответните конституционни поправки, съгласно законите на Грузия са необходими 200 000 подписа. Членовете на партията обаче са уверени, че ще могат да съберат поне десет пъти повече подписи. Това би било нещо уникално, като се има предвид, че въпреки официалната статистика, сочеща, че днес населението на Грузия е близо пет милиона души, в страната реално живеят не повече от три милиона и половина. Останалите са били принудени поради тежкото икономическо положение да напуснат Грузия и да търсят своето препитание в различни държави по света.

Благовест инфо

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33pdf 

Разпространяване на статията: