Мобилно меню

4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (4 Votes)
1_17.jpgМедийният магнат Тед Търнър, който някога обяви християнството за „религия на несретниците”, заяви, че се присъединява към голяма християнска инициатива срещу маларията в Африка. Заедно с Обединената методистка църква и Лютеранския световен фонд за подпомагане, Тед Търнър и неговата "Търнър обединени нации - фондация", ще се опитат да съберат 200 милиона долара за борба с маларията.

„Заедно обявяваме нова инициатива за подпомагане усилията на международната общност за елиминиране на смъртоносната болест. Спирането на маларията ще даде на хората от много страни по света1_19.jpg нова надежда и вяра, че можем успешно да се борим и срещу бедността”, заяви Тед Търнър в своята реч по време на срещата на генералната асамблея на Обединените нации. 69-годишният Търнър участва в дебата на ООН във връзка с бавния прогрес по осъществяването на целите, приети на милениум-срещата на ООН, където беше решено през 2015 г. бедността в света да бъде намалена наполовина.
Районът на суб-Сахара Африка е най-тежко засегнат от малария. Жертвите на маларията всяка година са над един милион души. Според специалистите ефективната борба срещу африканските епидемии – СПИН, туберкулоза и малария е жизнено необходима и би донесла икономически просперитет на региона. Търнър се надява неговият съюз с двете християнски общности, които заедно наброяват над 25 милиона души, да успее да събере необходимите двеста милиона долара.

Reuters


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33par 

Разпространяване на статията: