Мобилно меню

4.8888888888889 1 1 1 1 1 Rating 4.89 (9 Votes)
1_40.jpgВ Индия над петдесет души вече са загубили зрението си, опитвайки се да видят образа на Пресвета Богородица върху слънцето. Само за последните пет дни 48 души с фотохимично изгаряне на ретината са потърсили помощ в болницата в Ерумели. Това изгаряне се получава след дълго гледане на слънцето с незащитено око.

Пациентите станали жертва на необичайно увлечение, предизвикано от умишлено разпространен слух, че който гледа на слънцето от точно определено място в околностите на Ерумели, може да види образа на св. Богородица.

Най-вероятният разпространител на слуха е собственик на хотел в околността, който отдавна е превърнал чудото в доходоносен бизнес, пълнещ хотела му. При него редовно се случват „чудеса”, в хотела му всички статуетки на св. Богородица са мироточиви и плачат с медени сълзи.

Въпреки твърдата позиция на местното духовенство, че на това място чудеса няма, както и специалното обръщение на властите, че мистификациите са измислица, целяща да привлича туристи, броят на пристигащите да видят чудото в Ерумели продължава да расте.

Daily TelegraphКратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33pkh 

Разпространяване на статията: