Мобилно меню

3.25 1 1 1 1 1 Rating 3.25 (4 Votes)
1_18.gifКлаус Бремих, говорител по въпросите на туризма във фракцията на ХДС в германския Бундестаг, заяви пред "Дойче веле", че България не трябва да развива само черноморските си курорти, но да обърне внимание на все по-полулярния религиозен туризъм.

"С България и Румъния в Европейския съюз се появиха две много интересни туристически цели. Погледнете туристическия пазар в ЕС - почти 400 милиона души, които, естествено, са любопитни към тези две нови страни и тяхната древна култура. Това е огромен плюс, но не само за България и Румъния, а и за цяла Европа. България дава гаранции за сигурност като туристическа цел на фона на глобализацията в бранша. В това има много потенциал, от който може да се печели. България е гостоприемна, открита към света и толерантна страна.

Но не трябва да се развиват само курортите по Черноморието, а и да се обръща по-голямо внимание на ски туризма. Защо България да не развива и религиозния туризъм, който печели повече привърженици - християнски поклонници, които биха проявили интерес към българските църкви и манастири. 

Въпросът е не дали леглата в хотелите и масите в ресторантите са запълнени, а кой ги е заел. Така че, ако маркетингът се ориентира към определени целеви групи, които се интересуват от конгресния туризъм, уелнес или пък спорт, тогава имаш възможност да избягаш от неатрактивния имидж на масовия туризъм, с който се борят много крайбрежни региони в Италия и Испания".

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33ppq 

Разпространяване на статията: