Мобилно меню

1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Kasper1.jpg Председателят на Папския съвет за съдействие на християнското единство кардинал Валтер Каспер (на снимката) смята, че отношенията между Православната и Католическата църква в последно време са се подобрили. Той заяви това на 21 юни след отслужената от него меса в католическата катедрала в Москва.
Причините за сближаването, според кардинала, в частност се дължат на общите светци, към чиято помощ той прибягва в диалога с православните. Валтер Каспер наблегна на почитта към св. Николай Чудотворец, характерна както за западните, така и за източните християни.

Кардиналът изрази надежда, че посещението му в Москва и предстоящите разговори със завеждащия Отдела за външноцърковни връзки митрополит Кирил, също ще спомогне за развитието на диалога. Една от конкретните стъпки за подобряване на православно-католическите отношения, по думите на представителя на Ватикана, е създаването през миналата година на съвместна комисия за решаване на конкретни проблеми, препятстващи развитието на междуцърковния диалог.

РИА "Новости"/Седмица.Ru

Двери на Православието припомня: През октомври 2002 г. кардиналKasper_p.jpg Каспер бе  на посещение у нас. Тогава той се срещна с патрирах Максим (на снимката) и бе удостоен с почетната титла доктор на богословието на Богословския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3kdyp 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]