Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (17 Votes)

IMG 800На 26 ноември сънародниците ни от германските градове Бон и Кьолн, обединени в българската православна църковна община „Св. Теодосий Търновски“, проведоха свое паметно тържество по случай храмовия празник - деня на преп. Теодосий. В музикалната проява с благословението на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний в гръцкия храм на град Брюл взе специално участие камерният хор на софийския храм „Св. Параскева“. На празника присъстваха много християни от различни националисти – българи, гърци, сърби, немци и др. Концертът се превърна в невероятна, пълна с любов и емоции вечер. Сърцата на зрителите бяха докоснати както от църковнославянските песнопения, така и от възрожденските песни. Специални благодарности църковната община отправя на хористите и диригентката Нели Трошева, които изминаха пътя от София до Кьолн, за да донесат късче България и да празнуват със сънародниците ни в Германия. Всички бяха очаровани от невероятното изпълнение на българския хор. Атмосферата стана особено вълнуваща, когато след концерта всички българи – хористи и зрители - заедно запяха родните песни.

Празничният концерт завърши с многолетствие и пожелание за здраве и благополучие на българската църковна община в Бон-Кьолн.

Българската църковна община в градовете Бон и Кьолн е една от най-младите в Западно- и Средноевропейска епархия. Тя все още не разполага със свой свещеник, а се обгрижва от ик. Юлиян Ангелов, който за всяко богослужение пътува от Берлин. Въпреки това общината е активна и полага много усилия, за да организира църковния живот на нашите сънародници.

IMG 800

 

IMG 800


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/ua9ud 

Разпространяване на статията: