Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)

agia aikaterini sinaАрхиепископът на Синай и игумен на манастира „Св. Екатерина“ Дамян коментира пред гръцката телевизия STAR инцидента в близост до историческата обител, при който загина един полицай, а четирима бяха ранени. Според него не става дума за терористична атака, а за инцидент на охранителния пост, разположен на 1.5 км от манастира. „Един от полицаите там е почиствал оръжието си, без предпазител и затова се случи това – четирима ранени и един убит“, заяви архиеп. Дамян. Според него останалите версии за случилото се не отговарят на истината: „Всеки говори, каквото иска, за да създава напрежение“.

„В манастира има посетители, има и други освен нас. Монасите са 25 души, в манастира има и около 60 поклонници. Не са уплашени, защото знаят как се разпространяват неща, които не са истина“.

На журналистическия въпрос, че външният министър на Гърция Аманатидис е изказал друга версия за случилото се, а именно, че мотоциклетист е стрелял от движение срещу поста, архиеп. Дамян отговори: „Не знам какво говорят. Ние сме абсолютно спокойни в манастира“. Според него външиният министър е коментирал случая преди той да се изясни. А групировката „Ислямска държава“ са „поели отговорност“ за инцидента само за да си направят реклама, е убеден Синайският игумен.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/wyrup 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.