Мобилно меню

4.8518518518519 1 1 1 1 1 Rating 4.85 (27 Votes)

262268.pНа празника Вход Господен в Йерусалим известният американски проповедник и апологет Ханк Ханеграаф е бил приет в лоното на Православната църква чрез тайнството Миропомазване. Това е станало в гръцкия православен храм “Св. Нектарий” в град Шарлот, щата Северна Каролина, САЩ. Заедно със 67-годишния Ханеграаф Православието са приели съпругата му Кейт и две от 12-те им деца.

Ханк Ханеграаф е известен със задълбочените си познания върху Свещеното Писание и радиопредаванията, в които отговаря на въпроси, свързани с християнството. В САЩ Ханеграаф е наричан “Човекът на библейските отговори”. От 1989 г. той ръководи Християнски изследователски институт, който се занимава с изучаване и полемика със сектите, ересите и не-християнските религии. Автор е на 20 книги за християнството в съвременния свят.

Преминаването му в Православието се приема нееднозначно от почитателите му в САЩ. Тъй като Православната църква е непозната за огромна част от американските протестанти, някои от тях обвиняват проповедника, че е напуснал християнството.

Ханк Ханеграаф обяснява, че решението му да стане православен не е спонтанно. Повече от две години той и съпругата му посещават Гръцката православна църква в гр. Шарлот.

HHHS 20160502200rb7Първата му среща с Православието е в Китай, където той се запознава с православни християни и е дълбоко впечатлен от тяхното преживяване на вярата в Иисус Христос и връзката им с Него. Тогава Ханеграаф започва да се пита дали той изобщо е християнин. “Бях впечатлен от идеята да позная Иисус Христос, да вкуся благодатта чрез св. Евхаристия на Божията трапеза”, споделя бившият протестант в последното си радиопредаване, в което разказва за мотивите си да приеме Православието.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/wyq6p 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.