Мобилно меню

4.6666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (12 Votes)

1484714775Грузинският патриарх Илия II от Берлин за първи път коментира във видеозапис скандала в родината му и ареста на неговия приближен отец Георги Мамаладзе. Видеозаписът е публикуван във фейсбук страницата на епархията Зугдиди и Цаиши, чийто епископ завежда външния отдел на патриаршията. 

„Болката и радостта вървят заедно като близнаци. Когато човек се радва, трябва да очаква болка. О, печал, ти си начало на радостта! И о, радост, ти си начало на печалта... Това е източна мъдрост. За съжаление ми се наложи да замина за Германия и да бъда опериран. Операцията завърши добре, резултатите са добри и лекарите ще ги съобщят. Искам също да засегна тази странна и ненормална ситуация, отнасяща се до отец Георги Мамаладзе. Аз го познавам от дълго време и не съм видял от него, нито съм чувал от него нещо друго, освен добро. След три дена ще се върна в Тбилиси и се надявам всичко да се успокои и изясни, нещата да се нормализират. Нашата църква, страна и грузински народ винаги са били единен, цял организъм – така ще бъде и занапред“, е заявил патриарх Илия II.

Показателен за острата конфронтация в страната е фактът, че видеообращението не е разпространено чрез някоя от националните медии, а от епархийски сайт.

Както вече съобщихме, патриарх Илия II ще се върне в Грузия на 20 февруари.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/wywx3 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.