Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)

klikuhi3С благословението на Московския и на цяла Русия патриарх Кирил от 11 до 17 май Общоцърковната аспирантура и докторантура „Св. Кирил и Методий” организира курсове за повишаване квалификацията на епархийските фотокореспонденти и сътрудници на информационните отдели на епархиите на Московска патриаршия.

Основната задача на курсовете е за кратко време на участниците да бъдат дадени знания за основни техники в снимането и цифровата обработка на изображенията, да ги обучи в творческо констуриране в процеса на създаване на художествена, репортажна и приложна фотография, да формира навици за творчески подход в работата с изображения и образи, а също и да ги приобщи към християнското осмисляне на творчеството и изкуството. В курса лекции са включени въпроси не само за взаимодействието с църковните, но и със светските медии.

Лектори ще бъдат сътрудници на Синодните учреждения на Московска патриаршия, представители на Съюза на фотохудожниците на Русия, на Галерията за класическа фотография на Москва, а също така водещи фотографи и фотожурналисти.

Участниците в курса ще посетят фотоизложби, за да се потопят в контекста на руската и световна фотография, информира Седмица.ру.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9444h 

Разпространяване на статията: