Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (39 Votes)

192329.pВ Грузия мироточи икона на преп. Гавриил (Ургебадзе), най-популярния съвременен старец на Грузия, който беше канонизиран за светец от Грузинската църква през 2012 г.

Чудото се случва в дома на младо грузинско семейство с две деца. В репортажа на телевизията на Грузинската патриаршия се казва, че това са млади, вярващи хора, макар и все още невъцърковени.

Те разказват, че са купили иконата на Великден и са я сложили в малкия молитвен кът в дома им. Иконата започнала да мироточи преди три месеца. Мироточенето е много обилно, като мирото тече по цялата повърхност на иконата. А преди седмица, през нощта, стъклото на иконата се пръснало, а мирото продължава да тече. Семейството е занесло иконата на Грузинския патриарх Илия Втори, който ги е благословил да задържат иконата в семейството си.

„Ние разговаряхме с патриарха. Той каза, че това е велико чудо, което не се случва във всяко семейство. Ние много искахме да знаем, защо стъклото на иконата се счупи от само себе си. Патриархът каза, че вероятно ни е предстояло сериозно изпитание и светецът е взел това изпитание върху себе си и не е позволил то да ни се случи“.

Мирото се събира в съдове, защото е много обилно. Духовниците го събират и помазват с него вярващите, съобщава телевизията на Грузинската патриаршия.

Повече за този грузински светец и изповедник можете да прочетете тук.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9d93u 

Разпространяване на статията: