Мобилно меню

3.4 1 1 1 1 1 Rating 3.40 (5 Votes)

OB1-580x332В интернет беше разпространено видео от екзекуцията на сирийски епископ и неговия помощник. В съобщение на сайта Intifada, цитиран от „Православие и мир“, се казва, че те са били обезглавени.

Все още няма официално потвърждение на информацията, както и не е известно, кой от двамата отвлечени през април духовници (източноправославният митр. Павел или сирояковитският митр. Йоханна-Ибрахим, т. е. Йоан Авраам) е бил убит.

Според сайта Catholic News Live мир. Павел, брат на Антиохийският патриарх Йоан, е обезглавеният от ислямските фундаменталисти духовник.

Митрополитът на Алепо Павел и Сирояховитският митрополит Йоханна Ибрахим бяха отвлечени на 22 април от въоръжени лица и оттогава няма официални сведения за тях. Техният шофьор и дякон е бил убит още на пътя. Двамата духовници са пътували по работа. Те са се занимавали с решаване на хуманитарните проблеми на местното население в село Кафр-Даел, на границата между Сирия и Турция.

В последните месеци се правеха опити от различни страни да се установи контакт с похитителите и да се преговаря за освобождаването на духовниците. В началото на юни в Париж беше организирана акция в подкрепа на двамата митрополити.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/xqhfw 

Разпространяване на статията: