Мобилно меню

3 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (5 Votes)
vselenski.jpgПатриаршията в Истанбул посрещна българския министър-председател със звън на камбани. В последния ден от посещението си в Турция премиерът0000011034_article.jpg Сергей Станишев разговаря с Н. Св. Цариградския вселенски патриарх Вартоломей, съобщи правителствената информационна служба.
Патриархът отбеляза, че като човек, учил в Русия и Великобритания, министър-председателят ни може лесно да направи връзката между Изтока и Запада. Вярвам, че сте най-подходящият човек да доведете България до членство в Европейския съюз. Не се колебайте в изпълнението на Вашата мисия! Ние се молим за Вашия успех и вярваме, че ще постигнете прогрес и ще осъществите целите, които сте си поставили. Бог да Ви благослови във Вашето дело, каза патриархът.

От своя страна министър-председателят допълни, че това ще стане с Божията помощ! Той благодари за топлите думи и изтъкна, че като хора, ние винаги се нуждаем от духовна подкрепа.
Вселенският патриарх оцени високо подаръка, поднесен му от премиера – копие на съд от Рогозенското съкровище и го дари със сребърен поднос.
По-късно министър-председателят Сергей Станишев посети българската църква “Св. Стефан” и се срещна с църковното настоятелство. Кметът на община “Фатих” Мустафа Демир запозна премиера с плановете за реконструкция на сградата. Българската страна е предвидила за ремонта на църквата 650 000 лв.
По време на срещата си с премиера Реджеп Тайип Ердоган министър-председателят Сергей Станишев изрази своята благодарност към общината, която предвижда 390 000 щ. д. за укрепването на брега, на който се намира този исторически паметник, една от забележителностите на многомилионния град.
FOCUS

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3au6u 

Разпространяване на статията: