Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (25 Votes)

SAM 0041Константийският епископ Антоний, викарий на Западно- и Средноевропейския митрополит Симеон, ръкоположи за дякон и свещеник богослова г-н Йордан Пашев от с. Ветрен дол, Пазарджишко. На 24 март Йордан беше възведен в дяконски чин, а на празника Благовещение беше ръкоположен за свещеник.

Новият свещенослужител на Западно – и Средноевропейската епархия ще бъде назначен за енорийски свещеник на БПЦО ”Св. Николай Мирликийски Чудотворец” в гр. Регенсбург, Германия, със заповед на митрополит Симеон. Тази църковна община сега се обгрижва от иконом Виктор Цимер, който е и енорийски свещеник на БПЦО ”Св. Анна” в гр. Пасау. След като премине стажа си, отец Йордан ще поеме пастирската грижа за българите в Регенсбург. Епископ Антоний благопожела на новия свещенослужител твърда и непоколебима вяра, дълготърпение и дух на кротост при изпълнението на своето пастирско служение.

Йордан Пашев участва активно в църковния живот на енорията при БПЦО ”Св. Николай Мирликийски Чудотворец” в Регенсбург и е ревностен християнин. През 1999 г. завършва богословие в Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, а през 2001 г. завършва и специалност „Иконопис” в Православния богословски факултет на Великотърновския университет “Св. Кирил и Методий”. Специализира „Реставрация и църковно изкуство” при Херберт Айхнер в гр. Айхщет, Германия. Съпругата му Пенка Пашева е завършила Художествената академия в София, имат дъшеря Дана. Йордан Пашев повече от десет години живее в Айхщет, Бавария. Той издържа семейството си, като реставрира църкви и манастири. Владее добре немски, руски, испански и английски език.

SAM 0026

 

SAM 0066-1

 

SAM 0027

 

SAM 0231


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3awcu 

Разпространяване на статията: