Мобилно меню

4.0833333333333 1 1 1 1 1 Rating 4.08 (12 Votes)
Редица жени, загубили децата си в терористичния акт в училището в Беслан през миналата година, са въвлечени в сектата на руснака Григорий Грабовой, обявил себе си за второ въплъщение на Христос. Майките са били привлечени от обещанието на лидера на сектата да възкреси децата им.
За “Майките от Беслан”, както стана известна в света асоциацията на родителите от града, услугата по “възкресението” е безплатна, тъй като на тях се гледа като на неоценима реклама на новия религиозен култ. Още повече, че сектантският водач е заявил намерението си да участва в политиката и да се кандидатира за президент през 2008 г.
 
За останалите хора цената е 39 100 рубли. След като платят, на желаещите да срещнат отново своите близки, се обяснява, че починалите не желаят да се връщат на земята или че са възкръснали в някоя част на планетата и остава само да бъдат намерени.
 
На телевизионен диспут с представители на православната Църква и други организации “новият Христос” се затрудни да назове имената на първите си ученици според св. Евангелие, и показа пълно непознаване на евангелското съдържание. Веднага след излъчването на кадрите, показващи председателката на “Майките от Беслан” да проповядва в събранието на сектата, както и изповедта на майка, на която Грабовой е казал да чака у дома си своето възкресено дете, руските власти предприеха мерки да преустановят дейността на новия култ, превърнал жестоката човешка трагедия в доходен бизнес.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3kxf6 

Разпространяване на статията: