Мобилно меню

4.6363636363636 1 1 1 1 1 Rating 4.64 (11 Votes)
Митрополитите на БПЦ за Западна и Средна Европа Симеон и на САЩ, Канада и Австралия Йосиф вече пристигнаха в родината. Те са у нас, за да вземат участие във втората сесия на Шестия църковно-народен събор, който ще се състои в Рилския манастир от 6 до 11 октомври.

Митрополит Симеон не можа да присъства на първата сесия на събора по здравословни причини, но сега вече е в добро здраве и ще даде своя принос за форума.

В Св. Синод тече активна работа по подготовката на втората сесия на 6 ЦНС. На първата сесия делегатите разгледаха и гласуваха 33  члена от новия Устав на БПЦ. На втората сесия им предстои да разгледат останалите 206 члена. За да премине по-бързо гласуването, участниците в първата сесия решиха делегатите от всяка  епархия през лятото да разгледат проектоустава и да нанесат своите поправки и предложения по него, и да ги изпратят за обсъждане до архиерейска комисия, която да отсее приемливите. По този начин участниците в събора се надяват да се спести време от коментари и обсъждане по време на форума.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33d4h 

Разпространяване на статията: