Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (28 Votes)
На 21 септември в манастира „Св. Троица” до село Дивотино, Софийско, се проведе семинар на тема „Св. Писание, Евхаристията и богословието”. Семинарът беше организиран от гл. ас. Екатерина Дамянова и асистент Димитър Димитров от Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" в рамките на приключилите лекции за студентите задочно обучение по библеистика, химнология и църковнославянски език. В манастира групата студенти от първи, втори и трети курс любезно бяха посрещнати от послушника Александър. Йеромонах Пахомий, игумен на светата обител и студент-задочник в БФ, разказа на студентите за аскезата и трудностите на съвременното монашество в България.

След предложения обяд лекции изнесоха гл. ас. Екатерина Дамянова - „За библейските места и св. Евхаристия ”, ас. Димитър Димитров - „Богословието и св. Евхаристия” и ст. ас. Анна Маринова „Словото Божие и св. Евхаристия”. Вечерното богослужение допринесе за още по-топлата и сърдечна атмосфера сред участниците в семинара. След края на вечернята групата отпътува за София с желанието отново да посети светата обител.

Участниците в семинара изказваме сърдечната си благодарност на йеромонах Пахомий и братята на светата обител за тяхното гостоприемство и християнска обич.     

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3k6yy 

Разпространяване на статията: