Мобилно меню

4.7948717948718 1 1 1 1 1 Rating 4.79 (39 Votes)

IMG 0729На 30 ноември, Адреевден, в параклиса на Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ беше отслужен молебен за здравето на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Студенти, преподаватели и служители се помолиха на Бога да възстанови и укрепи здравето на Българския патриарх. По време на отслужената преди това св. Литургия ставроф. ик. Михаил Михайлов изрече прошения за здраве на предстоятеля на БПЦ, а студентите, докторантите и преподавателите отговаряха с „Господи, помилуй!“ и така цялата академична общност отправи молитвата си към Бога.

След молебена о. Михаил призова първия Христов апостол – св. Андрей Първозвани – да изпроси от Бога здраве за духовния архипастир на българите.

Публикуваме молитвата за Негово Светейшетво от молебена за възстановяване на здравето му:

IMG 0731

За Божия раб Неофит, патриарх Български, за да му се прости всяко волно и неволно прегрешение и да бъде милостив към него, на Господа да се помолим!

За да го вдигне скоро от болничния одър със словото на Своята сила, както някога сина на стотника, дъщерята на хананейката и тъщата на Петър, и милостиво ги изцери, на Господа да се помолим!

За да го издигне бързо от болничния одър и да го направи отново здрав, както някога въздигна парализирания чрез словото на Своята божествена благодат, на Господа да се помолим!

За да не пренебрегне усърдните молитви на Своя раб, но милостиво да го чуе и помилва, и да му даде здраве, на Господа да се помолим!

За да го посети със Своя Свети Дух и да изцери всеки недъг и всяка болест, които се гнездят в него, заради славата на Своето име, на Господа да се помолим!

За да чуе милостиво, както на хананейката, молитвения глас на нас – недостойните Свои раби, които викаме към Него и както изцери нейната дъщеря, така да изцери и помилва болния Свой раб Неофит, патриарх Български, на Господа да се помолим!

Защити, спаси, помилвай и запази ни, Боже, с Твоята благодат!

Като поменем заедно с всички светии пресветата, пречиста и преблагословена славна Владичица наша Богородица и приснодева Мария, нека сами себе си и един друг и целия си живот на Христа Бога да предадем!

Целия молебен можете да видите тук.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/d8689 

Разпространяване на статията: