Мобилно меню

4.9135135135135 1 1 1 1 1 Rating 4.91 (185 Votes)

BD10872B46AA3418E7BC559D61C468BAНа 18 октомври Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие в сградата на Софийска митрополия извънредния и пълномощен посланик на Украйна у нас Олеся Илашчук.

По време на срещата посланик Илашчук благодари на Негово Светейшество и на Българската православна църква за материалната и духовна подкрепа за бягащите от войната украинци.

На свой ред Българският патриарх пожела на украинския посланик успешен мандат у нас, ползотворна работа и мир за страната и народа на Украйна.

На срещата присъства и Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний, който е ангажиран с подкрепата за украинските бежанци у нас и в Западна Европа. Посланичката изрази удовлетворение от сътрудничеството си с митр. Антоний, който, заедно с митрополита за Белгия на Вселенска патриаршия Атинагор, се погрижиха за ремонта и възстановяването на украинската църква „Покров на Пресвета Богородица“, близо до Брюксел.

Митр. Антоний разказа на посланик Илашчук за инициативите на различни епархии на БПЦ в помощ на украинските бежанци и увери, че Църквата не спира да се моли за мир в Украйна.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/d69hh 

Разпространяване на статията: