Мобилно меню

4.2 1 1 1 1 1 Rating 4.20 (10 Votes)

3BA47На 20 октомври от 9 до 12 ч. в Аудитория 8 на Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ ще се проведе кръгла маса на тема: „Практическото богословие в България – развитие, тенденции, личности и перспективи“. В рамките на проявата ще бъдат разгледани и обсъдени историята, развитието, сегашното състояние и перспективите пред практическото богословие в неговите различни направления: литургично и пастирско богословие, църковно право, църковно пеене, християнско изкуство и църковна археология, религиозна педагогика и омилетика.

Преподавателите от катедрата ще направят преглед на постиженията на различни учени и изследователи, работили в тази област на богословието през стогодишната история на Богословския факултет; ще бъдат представени монографии, студии и статии; ще се разгледат насоките в работата и развитието на магистърските програми; докторантските изследвания, дисертации, електронни издания и др.

За участие в работата на кръглата маса са поканени преподаватели и студенти, както и всички, които се интересуват от горепосочените научни богословски направления.

Събитието се провежда в рамките на честванията за стогодишнината на БФ на СУ.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/d69h8 

Разпространяване на статията: