Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (12 Votes)

2 2Негово Светейшество Българският патриарх Неофит изпрати съболезнования до Сръбския патриарх Порфирий по повод стрелбата в едно от училищата на Белград, при която загинаха осем деца и един възрастен, а други бяха ранени.

В съболезнователния адрес се казва:

„С болка научихме за трагичния инцидент в Белград, при който ученик хладнокръвно посяга и чрез огнестрелно оръжие отне живота на свои съученици и учители.

Голяма е тъгата ни от случилото се! Трагичният инцидент отново ни припомня, че най-сигурното е само и единствено Господ Иисус Христос, Който „е същият вчера и днес, и вовеки“ (Евр. 13:8).

Ежедневно сме свидетели на нечувани посегателства и отнемане на най-висшето дарувание от Твореца – човешкия живот. Все повече млади човеци посягат на своя и отнемат живота на други, като извършват най-тежкия грях спрямо човека – отнемат дарувания му от Създателя живот.

Отправяме искрени молитви към Възкръсналия Господ и наш Изкупител Иисус Христос да упокои душите на загиналите в кървавата трагедия, като ги приеме в божествените Си обятия и настани в Царството небесно.

За семействата на загиналите изпросваме сили в превъзмогването на скръбта, а на ранените – скорошно оздравяване!

Вечна и блажена да пребъде паметта на загиналите!“.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/dxw4u 

Разпространяване на статията: