Мобилно меню

4.5882352941176 1 1 1 1 1 Rating 4.59 (68 Votes)

Clipboard01На 21 декември с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит беше открит телевизионен център „Епархийски глас“ на Софийска митрополия, а в главното студио беше извършен водосвет от Белоградчишки епископ Поликарп.

Телевизията ще заработи от януари 2023 г., съобщава сайтът на църковната институция.

От митрополията обясняват, че телевизия „Епархийски глас“ „логически допълва“ медийните им дейности за проповядване на словото Божие, които включват също издателство и радио „Епархийски глас“.

На откриването на телевизията в студиото присъстваха ик. Кирил Попов, свещ. д-р Сава Кокудев, д-р Андрей Касабов, началник на Културно-информационен отдел при Софийска митрополия, Пламен Михайлов, редактор в митрополитския сайт, Никола Димитров, служител в радио „Епархийски глас“, както и Ясен Николов, изпълнител и ръководител на телевизионния проект и техническия екип на новата епархийска телевизия.

Първите две предавания на телевизията – на 25 декември и на 1 януари – ще бъдат качени в ютюб-канала „Телевизия Епархийски глас“.

Екипът на телепроекта подготвя двадесет и четири часова програма, която се планира да стартира на 21 януари като подарък за имения ден на патр. Неофит. Програмата ще се запълва постепенно.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/dkhu9 

Разпространяване на статията: