Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)

Негово Светейшество Б MG 7248ългарският патриарх Неофит отправи обръщение по повод днешния Богородичен празник: Пресвета Богородица – Всех скорбящих радост. В него той припомня, че по решение на Св. Синод на БПЦ (тук), от 2018 г. този празник се отбелязва у нас и като Ден на молитва за децата с увреждания и техните семейства. Негово Светейшество подчертава, че Църквата се моли за децата с увреждания, както и за всички страдащи и скърбящи, не само в този ден, а и през всичките дни на годината.

„Избирайки този празник като Ден на специална молитва за тях, Църквата призовава в нейната постоянна молитва да се включат всички и припомня, че дори и в най-тежкото страдание ние никога не сме сами, защото имаме Божията любов и особената сила на молитвеното застъпничество на св. Богородица“, се казва в обръщението на патриарха.

Негово Светейшество призовава в този ден всеки от нас да „се помоли за тези деца, за техните родители и близки и за всички, които страдат заедно с тях и полагат грижи за тях, защото силата на общата молитва е огромна и е свидетелство за нашето не само християнско, а и чисто човешко отношение към децата, които страдат и които не могат да се радват с обичайните радости, присъщи на детството“.

В обръщението още се посочва, че нашите просби към Бога придобиват още по-голяма сила, когато са подкрепени от молитвената сила на св. Богородица. „На нея, която е истинската радост на всички скърбящи, днес усърдно се молим и търсим майчинското ѝ ходатайство пред Бога, Който е Подателят на всички блага – да утеши и да даде светлина и радост на всички, които по един или друг начин са лишени от тях, да дарува мир по света и благоволение между човеците“.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/dpwuc 

Разпространяване на статията: