Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (17 Votes)

posters 2През втората половина на октомври във Варна ще се проведат поредица беседи, на които ще бъдат представени нови православни книги, ще се проведат дискусии по различни теми. Инициативата е озаглавена „Слова на вярата“ и се организира от Духовно-просветния център при храма „Св. архангел Михаил“ с благословението на Варненския и Великопреславски митр. Йоан.

Ще бъдат представени книги (преводни и български), между които Христос възкръсна – размисли върху православните празници от проф. Оливие Клеман, За молитвата от св. Софроний (Сахаров) и Солта на земята от о. Павел Флоренски, Словото на апостолите. Проповеди върху неделните апостолски четива от Воденския (Едески) митр. Йоил (Франгакос), която е издание на Варненска св. митрополия, Истинските избори от Фредерика Матюс-Грийн, новите издания на Зографското издателство, разказващи за съвременните православни подвижници, учебниците по Религия на Св. Синод, Прераждането на душата. Православният отговор от Илия Маринов и др.

Срещите ще се провеждат в петък и събота вечер, а в последната седмица и в неделя, винаги от 18:00 ч. в залата на Духовно-просветния център на ул. „27 юли“ № 9, гр. Варна.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/dpppa 

Разпространяване на статията: