Мобилно меню

4.5084745762712 1 1 1 1 1 Rating 4.51 (59 Votes)

991 ratio patriarh neofit 2В началото на седмицата Негово Светейшество Българският патриарх Неофит е бил приет в болница „Софиямед“. От канцеларията на Св. Синод днес съобщиха, че причината за хоспитализацията на патриарха е „обостряне на хроничните му заболявания“.

По сведения на bTV Негово Светейшество е диагностициран с COVID-19 и вследствие на вирусната инфекция е получил бронхопневмония.

В същото време от канцеларията на Св. Синод настояват клирът и боголюбивият народ „да приемат за достоверна единствено информацията, обявена от Св. Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия“. Оттам уверяват, че „Светейшият патриарх се моли на Бога за мир, здраве и благоденствие на чедата на родната ни Православна църква“.

През последните години грижите за здравето на патр. Неофит са поверени на болница „Софиямед“, чието болнично настоятелство се председателства от Пловдивския митрополит Николай (тук). Преди това Негово Светейшество разчиташе на медицинските грижи на болница „Токуда“.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8c6dy 

Разпространяване на статията: