Мобилно меню

4.6 1 1 1 1 1 Rating 4.60 (55 Votes)

e46d6e81f0c9fb7a35fb86d1718ac836Пловдивският митрополит Николай е излъчен за председател на болничното настоятелство на веригата частни болници от групата „Булфарма“. Той ще поеме този пост по решение на Св. Синод на БПЦ. Не е ясно кога синодните архиереи са решили това, при положение, че не са се събирали на заседание от половин година.

Митр. Николай ще председателства болничното настоятелство на холдинг, в който влизат – УМБАЛ „Софиямед“ София, УМБАЛ „Пълмед“ Пловдив, УМБАЛ „Здраве“ Пазарджик, МБАЛ „Здраве“ Велинград, МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ Пещера, МБАЛ „Бургасмед“ Бургас. Холдингът е основан от бизнесмена д-р Михаил Тиков.

В болничното настоятелство влизат още ректорът на СУ „Св. Климент Охридски“ проф. дфн Анастас Герджиков, като заместник на управителния съвет, както и олимпийската шампионка и председател на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

Законът за болничните заведения позволява към лечебните заведения за болнична помощ да се учредяват болнични настоятелства, които имат за цел да подпомагат болницата в нейната дейност за по-добро задоволяване на обществените потребности от медицински услуги (чл. 83). Болничното настоятелство се учредява от собствениците на лечебното заведение, като за целта те отправят покана в средствата за масово осведомяване, а също така канят лично общественици, дарители на лечебното заведение, представители на неправителствени организации и други лица (чл. 84).

Официалното представяне на настоятелството и неговите функции ще бъде направено в петък, съобщават от групата „Булфарма“.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8ay4r 

Разпространяване на статията: