Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (12 Votes)

avgust 2 2021 korica 3 copy„Не минава ни ден, ни молитва, нито богослужение, които да не са преукрасени с Нейната слава!“ – с това възклицание и възхвала към пресвета Богородица започва уводната статия на поредния брой на списание Амвон, посветен на Успението на Божията майка.

В рубриката „Призив“ ставрофорен иконом Дончо Александров припомня на вярващите да приемат Тялото и Кръвта Христови. А „Гласът на отците“ е посветена на търпението и предлага съвети от преподобни Варсануфий Оптински и свети Йоан Тоболски.

Две статии в рубриката „Начала“ говорят за достойното поведение по време на богослужение и ни призовават да се молим за епископа и за свещенослужителите, за да ги укрепи Бог в нелекото им служение. Статията от „Домашна църква“ ни съветва да се вгледаме в себе си, да видим дали в домовете ни цари атмосфера на любов и разбирателство. Интересни са разказаните действителни истории, разкриващи чудесата на вярата.

Още много статии могат да открият читателите на страниците на списанието. Амвон е издание на храм „Св. Атанасий“ във Варна и излиза с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8yccx 

Разпространяване на статията: