Мобилно меню

4.7945205479452 1 1 1 1 1 Rating 4.79 (73 Votes)

2022 04 15 16 51 09За нов директор на Дирекция „Вероизповедания“ на Министерския съвет е определен д-р Георги Кръстев, който досега беше експерт в дирекцията и временно изпълняваше длъжността директор.

Конкурсът за нов директор беше обявен на 15 април. Петима от кандидатите отговориха на изискванията и бяха поканени да представят своя концепция за стратегическо управление на тема: „Роля на дирекция „Вероизповедания“ при осъществяването на държавната политика в областта на правото на вероизповедание – актуална роля и предложения за развитие“.

Класирани бяха само двама кандидати: на първо място д-р Георги Кръстев и, на второ – доц. д-р Павел Павлов, който е преподавател в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Новият директор Георги Кръстев е 63-годишен. Завършил е българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“ и от 1993 г. работи в дирекция „Вероизповедания“.

Предишният директор Емил Велинов беше освободен в самия край на 2021 г. с мотива за отдавна навършена пенсионна възраст (71 г.). В началото на тази година той беше взет на работа в администрацията на Св. Синод като завеждащ „Протокол“.

Междувременно Министерският съвет обяви нов конкурс за длъжността „Държавен експерт“, но към момента страницата за информация не може да бъде заредена.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8ffhd 

Разпространяване на статията: