Мобилно меню

3.3 1 1 1 1 1 Rating 3.30 (10 Votes)

IMG 0342На 20 април се проведе среща на комисията на ученическото състезание „Бог е любов“, на което бяха отличени творбите от националния кръг на конкурса. През тази година се навършват двадесет години от създаването на ученическото състезание на религиозна тема. То се организира от Министерството на образованието и в него участват ученици от 1. до 12. клас.

IMG 0352

Конкурсните творби и произведения са разделени по следните направления:

  • проза (разказ или есе);
  • поезия;
  • рисунка;
  • приложни изкуства.

Националната комисия с председател доц. д-р Павел Павлов,  зам.-декан на Богословския факултет на СУ, днес разгледа и оцени детските рисунки и приложните творби, отличени на регионалния кръг на състезанието. Предстои да бъдат класирани литературните съчинения и поезията.

В състава на Националната комисия влизат: д-р Росица Георгиева, началник на РУО – Русе, ст. екс. Ваня Станчева от РУО – София-град, д-р Полина Спирова от фондация „Двери“, Ангел Младенов от Софийска митрополия, гл. екс. д-р Жасмина Донкова от дирекция „Вероизповедания“ на МС, Нонка Цанева от 150 ОУ в София и художниците Георги Пасев и Милен Бонев.

Награждаването на лауреатите на двадесетото издание на конкурса ще се състои в столицата. Домакин на проявата ще бъде Софийска митрополия. Учениците и техните родители и ръководители ще се съберат на специална церемония през юни.

Конкурсът „Бог е любов“ се организира от МОН  със съдействието на Регионалните управления на образованието по места. Церемонията по награждаването се провежда в различни епархии на страната, като настаняването на участниците се поема от митрополията-домакин. Средствата за наградите на победителите се осигуряват от МОН. Гимназистите, класирани на първо място, получават и едногодишна стипендия.

Членове на Националната комисия обсъждат кои рисунки да бъдат отличени:

IMG 0354

Част от творбите, участващи в състезанието:

IMG 0350 2

IMG 0348 2

IMG 0356 2

IMG 0357 2

IMG 0361 2


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8r8pc 

Разпространяване на статията: