Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (21 Votes)

 MG 7155На 21 януари Православната църква отбелязва паметта на преп. Максим Изповедник и св. мчк Неофит – небесен покровител на Негово Светейшество Българския патриaрх и Софийски митрополит Неoфит. 

В тази връзка от кабинета на Негово Светейшество съобщават, че патриархът ще отбележи деня на небесния си закрилник в молитва и уединение в параклиса „Св. вмчца Марина“ в двора на Софийската митрополия.

Той призовава всички, желаещи да го почетат, да отправят сърдечна молитва към Бога за здраве, благопреуспяване, мир и избавление от пандемията. Той напомня също и за стриктно спазване на установените от здравните власти противоепидемични мерки.

Предстоятелят на БПЦ призова в тези дни на изпитания, когато сме свидетели на безгранична болка и страдания, да подпомогнем според възможностите си нашите братя и сестри, които се намират в нужда.

Негово Светейшество още веднъж изказва своята благодарност и духовна подкрепа към лекарите, медицинските работници и доброволците, които втора година всекидневно водят битка за запазване на човешкия живот.

Утре в столичния митрополитски катедрален храм „Св. вмчца Неделя“ Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, ще отслужи св. Литургия от 9 ч.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8qk8q 

Разпространяване на статията: