Мобилно меню

4.6666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (12 Votes)

Kak stanahНа 20 юни, неделя, в деня на празника Петдесетница, от 13 ч. в Енорийския център при столичния храм „Покров Богородичен“ ще се състои представянето на новоиздадената книга Как станах свещеник, том първи, с автор Димитър Митев.

Книгата представлява сборник, съдържащ тридесет и три лични истории на православни свещеници за това как са взели решение да поемат по пътя на свещенството и какво е да си свещеник в днешно време. Сред поместените истории са тези на трима американци, на свещеник от Русия и на румънски йерей.

Димитър Митев събира разказите на свещениците от цяла България и чужбина в продължение на три години. Среща се с тях лично или чрез интернет. Продължава да събира още истории и вече работи върху втори том на сборника. Начинанието си авторът започва през 2017 г. с благословението на енорийския си свещеник.

Интересът му към тази тема е провокиран от мястото на изборите в живота на човека: от първоначалния – да стане православен християнин, до решението да поеме служението на свещеник, което според автора е „избор-призвание“.

На първо време книгата може да бъде закупена чрез заявка във фейсбук групата „Как станах свещеник“ (тук). Предстои книгата да се разпространява и в църковните книжарници и книжарниците от търговската мрежа в София и страната. Сборникът скоро ще бъде достъпен безплатно в електронен вид.

Авторът ще предостави бройки от изданието в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ и в библиотеките на семинариите и университетите, в които се изучава специалността „Богословие“.

Димитър Митев е роден в Русе. Завършил е висше образование по специалностите „Бизнес администрация“ и „Право“. Посещавал е тригодишният курс по катехизис при храм „Покров Богородичен“ в София, където се запознава с основите на православната вяра. Активен член на енорийската общност към храм „Покров Богородичен“, със съпругата си имат три дъщери. Това е първата му книга.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8kh8f 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]