Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (19 Votes)

392 oНа 3 октомври ще бъде открита новата учебна година в енорийския център на столичния храм „Рождество Христово“. В 11 ч., след св. Литургия, ще бъде отслужен водосвет, а след него веднага започват занятията на новата школа по иконопис.

През тази година ще се провеждат следните курсове:

- Просветни беседи за възрастни, водени от д-р Златина Каравълчева, историк-византолог, с участието и на храмовото духовенство. Участниците ще се запознаят с мястото на посланията на апостолите в Новия Завет, тяхната роля за изграждането на живота на ранната християнска Църква. Основно внимание ще се отдели на апостолските четива от неделните дни. Първата среща ще е на 10 октомври от 16:00 ч.

- Неделно училище за деца, водено от Велина Тонева, дипломиран богослов. В заниманията се включват и Тодор Петров, който отговаря за спорта и игрите на децата, Диана Хаджиангелова, която запознава малките християни с църковната музика, и д-р Надежда Панайотова, която ги учи на актьорско майсторство. Първите занимания ще са на 11 октомври и ще се провеждат всяка неделя след възкресната св. Литургия.

- Курсът по едногласно (византийско, източно) църковно пеене започна на 16 септември. Предназначен е за курсисти, които имат вече определено ниво на знания и овладян репертоар, желаещи да продължат обучението си по-сериозно и задълбочено. Провежда се всеки четвъртък вечер както присъствено, така и дистанционно и се води от Никола Антонов. Включва и срещи с изтъкнати майстори и учители от съседна Гърция.

- Школата по иконопис за начинаещи започва дейност от тази година и ще се води от Златка Дянкова-Бешева и Даниела Сеферинкина. Занятията ще се провеждат всяка събота от 11 ч.

- Курсът по новогръцки език за начинаещи също е нова инициатива на енорийския център. Учебните часове започват на 1 ноември и ще се водят от Росица Модева, филолог с голям опит в преподаването на гръцки език.

Църковното настоятелство кани всички енориаши на откриването на учебната година, когато ще могат да зададат и своите въпроси за курсовете.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/6dpdu 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]